Je wilt helpen

Wat lief! Dankjewel.

Als je bij deze groep hoort, horen wij graag je verhaal! Stuur je verhaal via het contact formulier en wij zullen het op de website publiceren (dit kan ook anoniem).

Als je niet per definitie binnen deze groep past en je wilt wel helpen, betekent dit dat je een Ally bent: iemand die niet bij de LHBTI+ groep hoort, maar deze groep wel wil steunen. Dat kunnen we enorm waarderen want jouw steun is heel veel waard.

Er zijn ook voor jou veel dingen die jij kan doen om te helpen. Wij hebben een lijstje gemaakt met voorbeelden van dingen die je kan doen om ons te steunen, maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om te helpen:

 

  • Probeer er op te letten of jij wel eens grapjes maakt of lacht over homo's, transgenders of andere LHBTI's. Het lijkt heel onschuldig maar je kan mensen er echt mee kwetsen. Probeer deze grapjes niet meer te maken
  • Gebruik woorden als flikker, manwijf, o.i.d. niet meer als scheldwoorden
  • Toon je steun aan de LHBTI groep! Neem je voorbeeld aan Nineke, die mede-oprichter is van WeZijnErWel. Het verhaal van Nineke kan je lezen onder 'onze ervaringen', of klik hier.
  • Ga in gesprek met familie leden en klasgenoten. Spreken over de LHBTI's op een neutrale manier helpt om er voor te zorgen dat mensen wennen aan de termen en het idee dat deze groep normaal is. Daar kan jij mee helpen!
  • Als je merkt dat mensen grappen maken over LHBTI's, ga met ze in gesprek!